1. Jippie, ik mag weer bollen planten!

Jippie, ik mag weer bollen planten!

Ik voel me net een klein kind… Ik huppel nog net niet door mijn tuin! Het is september en dus mogen de bollen worden geplant!

Snuffelen

Hoewel het in mijn tuin nog ontzettend genieten is van de prachtige Dahlia’s, ben ik hier en daar al aan het snuffelen naar vrolijke najaarsbollen. Dat komt omdat ze nu al volop worden aangeboden bij mij op de markt in Haarlem. Ze brengen de eerste bloei van het nieuwe jaar in mijn tuin, dus het mag van mij lekker vrolijk en gezellig! Maar dit jaar ga ik ook op zoek naar wat meer bijzondere soorten; gewoon uit nieuwsgierigheid. 

[translationParam3]

Dol op tulpen

Tulpen kunnen echt niet wegblijven uit mijn tuin. Ik heb jaren bij tulpenkwekerijen gewerkt en ik ben er gewoon dol op. Ieder jaar probeer ik andere kleuren. Dit jaar kies ik voor lekker fel roze en intens dieprood.

Narcissen voor Pasen

Bij Pasen horen spetterende gele narcissen, want daarvan kom ik helemaal in de stemming. Normaal gesproken is geel niet mijn favoriete kleur, maar met Pasen kan het niet bont genoeg. Hoe leuk is deze Narcis Fortissimo dan? Geel met een grappig oranje neusje.

Kievietsbloem

Mijn moeder heeft een gigantische tuin en ik raak ieder jaar weer geïntrigeerd door de kievietsbloemen. Daarom vind ik het tijd om ze zelf eens te proberen. De echte naam van de kievietsbloem is Fritillaria meleagris. Maar omdat de bloemen van de Fritillaria op kievietseieren lijken worden ze kievietsbloemen genoemd. De wit en lila bloemen geven de tuin een prachtige kleur. Een leuk extraatje: de kievitsbloem verwildert snel, dus ze komen ieder jaar terug! Gelukkig doen ze het niet alleen in de zon goed maar ook op plekjes met wat schaduw.

Vroege sneeuwroem

Dit is een van de vroegste voorjaarsbloeiers. Zelfs wanneer er nog sneeuw ligt komen de eerste knoppen van sneeuwroem al uit. En niet onbelangrijk: deze bol vermeerdert zich. Ik ga er voor! De echte naam is wel vrij ingewikkeld: Chionodoxa. Ik houd het maar bij sneeuwroem, want dat kan ik uitspreken.