1. Home
  2. > Zomerbloeiers
  3. > Nieuws
  4. > Laatste kans, plant nu zomerbollen

Laatste kans, plant nu zomerbollen

Een zinderende zomer vol stralende bloemen? Geluk zit in kleine dingen. Geniet ook het hele buitenzitseizoen van ontelbare prachtig gekleurde bloemen door nu zomerbollen te planten. Wees snel, want het kan alleen in het voorjaar.

Altijd kleur

Terwijl de kleurrijke bloemen van de voorjaarsbollen nog volop schitteren, is het tijd om zomerbollen in de tuin te planten. Zo zorg je ervoor dat de bloei elkaar opvolgt en je tuin dus altijd kleurt. Zomerbollen bloeien namelijk tot ver in het najaar. Pas wanneer de eerste vorst is geweest, stoppen ze met bloeien. Vooral dahlia’s zijn onvermoeibaar in het aanmaken van nieuwe bloemen. Wacht dus niet langer en plant deze zomerjuweeltjes voor een feestje in eigen tuin.

226281_aangepast.jpg

226239_aangepast.jpg

Chic, stijlvol of bescheiden

Het leuke van zomerbollen is dat ze er in allerlei soorten en maten zijn; voor ieder wat wils dus. Verschillende soorten, zoals lelies en dahlia’s, geven enorme bloemen en zijn daarmee echte diva’s in de tuin. Maar er zijn ook elegante soorten zoals Calla (Zantedeschia) en gladiolen (Gladiolus), die zich stijlvol tonen. Toch liever nog wat meer ingetogen? Kies dan voor smaakvolle begonia, zuidenwindlelie (Ornithogalum) of spinlelie (Hymenocallis).

226124_aangepast.jpg 226122_aangepast.jpg

209990_aangepast.jpg 221119_aangepast.jpg

Zomerbollen planten

Met de zon in je gezicht is het heerlijk om zomerbollen in de tuin te planten. Dus grijp je kans op een zonnige dag in april of mei, want het is een leuk klusje dat veel voldoening geeft. Maar hoe doe je dat nu precies, zomerbollen planten?

  1. Zoek een zonnige plek uit in de tuin. Zomerbollen geven in deze zomerwarmte namelijk de meeste bloemen.
  2. Maak de grond luchtig door te harken en verwijder onkruid en kleine stenen.
  3. Plant nu de zomerbollen in de grond. Onthoud hierbij het ezelsbruggetje: tweemaal zo diep als de bol hoog is. Er zijn twee uitzonderingen; dahlia’s en begonia’s plant je vlak onder de oppervlakte. De zonwarmte zal ze sneller activeren om te groeien. Kom je er toch niet helemaal uit? Volg dan de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Leg de bollen een uur voor het planten onder water, of geef na het planten direct veel water. Veel vocht geeft zomerbollen een goede groeistart.

Goed om te weten

226112_aangepast.jpg

Deel deze pagina:
Terug naar Nieuws