1. Home
  2. > Zomerbloeiers
  3. > Nieuws
  4. > Zomerbollen; planten, wachten en genieten

Zomerbollen; planten, wachten en genieten

In april begint het feest in de tuin, dan is het tijd om zomerbollen te planten. Je plant ze, laat ze een goede groei boost krijgen van de warme voorjaarszon, en dan is het genieten geblazen van de kleurexplosie.

Kleurexplosie

Wanneer de kans op vorst is verdwenen kunnen eindelijk de zomerbollen in de tuin worden geplant. Menigeen staat te trappelen om dit te kunnen doen. Dat komt niet alleen omdat het groeiproces fascinerend is om te zien, maar ook omdat zomerbollen een enorme kleurexplosie geven in de tuin. Ze maken non-stop bloemen aan en zijn in de meest bijzondere kleuren te vinden. Dus waar wacht je nog op? Shop in tuincentra of op online webshops de mooiste tuinjuweeltjes.

206309_aangepast.jpg 

206335_aangepast.jpg

Zomerbollen kalender

Vanaf juni tot en met oktober brengen zomerbollen een groot kleurfestijn in je tuin. Maar welke zomerbollen zijn er precies? En wanneer bloeien ze? De achttien populairste zomerbollen zijn in de zomerbollen kalender gezet in volgorde van het moment van bloei. De bijzondere Iris bijt de spits af en Dahlia is de echte afsluiter van het buitenzitseizoen. Deze zomerbol bloeit zelfs tot in oktober! Totdat het gaat vriezen, dan is het gedaan met de pret.

223784_aangepast.png

Zomerbollen planten

Zomerbollen plant je vanaf april, wanneer de kans op vorst verdwenen is. Blijft het lang koud? Wacht dan nog even want ze kunnen niet tegen vorst. Tot eind mei kunnen zomerbollen geplant worden.

Stap 1

Graaf een plantgat met een schepje. Zomerbollen of -knollen moeten twee keer zo diep als hun grootte worden geplant. Begonia’s en dahlia’s zijn uitzonderingen. Die moeten net onder de oppervlakte worden geplant.

Stap 2

Zet kleine zomerbollen zo'n 10 cm van elkaar. Voor gladiolen is 12 cm een goede afstand, voor begonia’s 25 cm, voor lelies 30 cm en voor de dahlia’s zelfs 40 cm. Plaats zonder te duwen de bloembollen zachtjes in de grond.

Stap 3

Bedek de bloembollen met aarde. Geef direct na het planten lekker veel water over de zomerbollen zodat ze snel wortels kunnen vormen. Wanneer het voorjaar droog is, is het verstandig om de grond in de tuin vochtig te houden.

223499_aangepast.jpg  223505_aangepast.jpg

209999_aangepast.jpg 223781_aangepast.jpg

Deel deze pagina:
Terug naar Nieuws