1. Home
  2. > Voorjaarsbloeiers
  3. > Nieuws
  4. > Effect van soberheid in de tuin

Effect van soberheid in de tuin

Het overschot aan spullen en de bekommering om het milieu verandert onze ethiek. Verantwoording nemen uit zich in een sobere levensstijl van pure eenvoud. Wil je rust in je tuin? Start met ontspullen en maak het helder en opgeruimd. Met de juiste kleur bloembollen daarvoor in de plaats, krijg je weer energie in plaats van stress.

Weg poespas

De term ontspullen is niet zomaar ontstaan. Van teveel spullen om ons heen worden we niet gelukkig, het heeft zelfs een negatief effect op ons welzijn. Het wegdoen van al het overbodige zorgt voor ruimte in je hoofd. En geen prullaria in huis halen is ook nog eens beter voor het milieu. Neem je verantwoordelijkheid en ga voor een duurzame en eenvoudige tuinindeling. Met de sobere sfeer die ontstaat, ontstaat helderheid en overzicht. Er is ruimte voor recycling, afval is niet lelijk, maar mooi. Het hergebruiken van spullen geeft een beter gevoel dan nieuwe kopen. 

241688_aangepast.jpg 241705_aangepast.jpg

241710_aangepast.jpg 241717_aangepast.jpg

Functie groen

Wist je dat groen een steeds grotere rol speelt? Zo groot dat groen in de toekomst zelfs een voorname energieleverancier kan worden. Er bestaan al lichtgevende bomen die de functie van energie slurpende lantaarnpalen overnemen. Hoe gaaf is dat? De techniek gaat zo snel dat we op korte termijn nieuwe energie leverende groene uitvindingen kunnen verwachten. Ook de rol als zuurstofleverancier weegt steeds zwaarder. Openbare ruimten worden vaker groen ingevuld. Bloembollen zijn een belangrijk onderdeel van groen, ze verrassen je in het aller vroegste voorjaar.

241718_aangepast.jpg 241722_aangepast.jpg

Doe je ding

Een sobere tuin zonder poespas werkt zeer ontspannend. Ga voor eenvoud, het geeft overzicht en rust. Doe alles wat geen praktische functie heeft weg of geef het aan iemand die het nodig heeft. Hergebruik oude zakken of plantenbakken en check of je tuinbankje echt wel toe is aan vervanging. Naast het vele frisse groen van planten en zijn blauw en zwart de kleuren die de ontspannen soberheid versterken. Witte bloembollen zoals narcissen, hyacinten en lenteklokjes geven dat extra vleugje harmonie en soberheid. Deel ze overzichtelijk in, dan is het daarna genieten geblazen.

241685_aangepast.jpg

241712_aangepast.jpg

241713_aangepast.jpg

241719_aangepast.jpg

241723_aangepast.jpg

Deel deze pagina:
Terug naar Nieuws