1. Home
  2. > Voorjaarsbloeiers
  3. > Nieuws
  4. > Wanneer bloembollen planten?

Wanneer bloembollen planten?

Baal jij ook elk voorjaar, dat je bent vergeten om bloembollen te planten? Tijd voor verandering! Gun jezelf de eerste voorjaarskleuren in de tuin en vergeet het dit jaar niet; want het is nù tijd om bloembollen te planten.

Plantseizoen

Oké, dit jaar ga je het dus doen. Whoopwhoop! Maar in welke periode kun je eigenlijk bloembollen planten? Voordat je als een dolle bloembollen in je tuin gaat zetten; wees gerust, je kunt de tuinjuweeltjes van september t/m december planten. Zorg er wel voor dat het niet vriest, de bloembollen moeten voor de vorst in de grond zitten. Gelukkig is de periode waarin je bloembollen kunt planten, dus lang genoeg. 

221621_aangepast.jpg  221640_aangepast.jpg  

Kiezen

Wanneer bloembollen planten op je to do lijst staat is het tijd om te kiezen. Het assortiment bloembollen is enorm. De meest bekende en geliefde bloembol is de tulp (Tulipa). Andere bekende tuinjuwelen zijn narcissen (Narcissus), hyacinten (Hyacinthus) en krokussen (Crocus). Maar ken je ook het sneeuwklokje (Galanthus), de keizerskroon (Fritillaria imperialis en sneeuwroem (Chionodoxa)? Kijk hier voor het hele assortiment. 

Planten maar

De bloembollen zijn in huis en je weet waar je de bloembollen wilt planten. Maar hoe plant je bloembollen eigenlijk? Gelukkig is het niet moeilijk, in vijf stappen is de klus geklaard.

225439_aangepast.jpg  225622_aangepast.jpg

Stap 1

Graaf of een gat voor een groep bloembollen of individuele gaten voor het planten van meerdere bloembollen. De grootte van de bloembol bepaalt hoe diep je moet planten. Grote bloembollen (5 cm en groter) plant je 15 cm diep en kleine bloembollen (2,5 – 5 cm) 7 tot 10 cm diep.

Stap 2

Verwijder onkruid en kleine steentjes en mix daarna wat tuinaarde door de grond om het beter te draineren.

Stap 3

Zet de bloembollen zachtjes in de grond met de punt naar boven. Duw hierbij niet te hard op de bloembol want dan beschadigen ze. Grote bloembollen hebben een afstand van 7 tot 20 centimeter nodig en kleine bloembollen 3 tot 7 centimeter.

Stap 4

Bedek de bloembollen met de uitgegraven aarde.

Stap 5

Als de grond droog is, geef de bloembollen dan wat water.

226412_aangepast.jpg  226422_aangepast.jpg

226426_aangepast.jpg  226431_aangepast.jpg

Deel deze pagina:
Terug naar Nieuws