1. Home
  2. > Zomerbloeiers
  3. > Nieuws
  4. > Gladiool; stoer, robuust en terug van weggeweest

Gladiool; stoer, robuust en terug van weggeweest

De gladiool is helemaal terug van weggeweest. Deze stoere, robuuste bloem – met een verrassende inborst – verdient een plekje in de tuin. Je kunt er echt alle kanten mee op!

Kleurenpalet gladiool

Van zuiver wit tot mystiek paars. Van felgeel tot brandweerrood. Het kleurenpalet van de gladiool (Gladiolus) is verrassend groot. Jouw favoriete kleur zit er zeker bij! Welke kleur je ook kiest, door de opvallende, hoogopgaande groeiwijze is de gladiool een echte blikvanger in de tuin. Vooral de grootbloemige soorten hebben een stoere uitstraling. Zodra de bloemen kleur bekennen, komt hun krachtige persoonlijkheid naar voren.

6585.jpg  6606.jpg 

Gladiool planten

De gladiool is een zomerbloeiende knol. Je plant de knollen in het voorjaar, zodra de kans op nachtvorst voorbij is. Ze bloeien dan al in de zomer die erop volgt. De gladiool is ook prachtig in potten en bakken. Zet deze op je terras of op een plek in de border die wel wat kleur kan gebruiken. Bijzonder toch, dat uit een kleine knol zo'n imposante bloem kan groeien? 

6607.jpg  11431.jpg

221282.jpg  223049.jpg

Gladiool in de pluktuin

Door de opvallende vorm en de rijke bloei is de gladiool heel geliefd als plukbloem. Ze zijn opvallend in grootse zomerboeketten – voor in huis of op de tuintafel. Als je royaal gladiolenknollen plant, dan kun je er in de zomer volop van plukken terwijl de border op kleur blijft. Een aparte plukborder creëren kan natuurlijk ook. Combineer de gladiool dan met andere knolgewassen, zoals dahlia's in verschillende kleuren en vormen. Plukken maar!

23197.jpg  23212.jpg

221270.jpg  223048.jpg 

Leuke weetjes over gladiool

 

Deel deze pagina:
Terug naar Nieuws