1. Home
  2. > Zomerbloeiers
  3. > Nieuws
  4. > Lelie is Zomerbol van het jaar

Lelie is Zomerbol van het jaar

Zinderende lelies brengen kleurspektakel in de tuin.. Precies, in de tuin! Veel mensen kennen de lelie als snijbloem en weten niet dat ze ook in de tuin kunnen schitteren. Daarom is de lelie uitgeroepen tot zomerbol van het jaar 2018.

Symboliek

Van origine groeien lelies over het gehele Noordelijk halfrond. De lelie wordt al duizenden jaren als bloem met betekenis gezien vanwege de verschillende symbolieken die het met zich mee draagt. Deze symbolieken zijn vrouwelijkheid, liefde, zuiverheid en vergankelijkheid. Maar de lelie neemt ook een prachtige historie met zich mee. In 1150 gebruikte de Franse koning Lodewijk de lelie namelijk op zijn schild als symbool voor zijn naam (Louis of Loys) en macht. En de lelie staat op vele historische schilderijen als lijdend voorwerp geportretteerd.

219050.jpg  223178.jpg

Zomerbloemen

Lelies zijn echte zomerbloemen. Vanaf begin juni tot in september stralen ze uitbundig in de tuin. Dat komt omdat de verschillende soorten lelies elkaar opvolgen met bloeien. Wil je ook de hele zomer van lelies genieten in je tuin? We hebben de bloeitijden per soort op een rijtje gezet.

Leliebollen planten

Ben je ook verliefd geworden op deze prachtige zomerbol van het jaar, en wil je deze in je tuin planten? In vijf stappen is het voor elkaar.

  1. Kies een mooie plek voor de lelies. Ze houden van veel zon, dus zorg voor een plekje waar de zon rijkelijk schijnt. 
  2. Graaf een gat van 10 tot 15 cm diep. Het is beter om de leliebollen te diep dan te ondiep te planten, want naast dat de bollen lekker koel blijven, zorgt het er ook voor dat de stelen steviger staan.
  3. Maak de aarde onder in het plantgat los en zet de leliebollen in het gat.Houdt 15 cm plantafstand zodat alle bollen genoeg zonlicht krijgen.
  4. Bedek het gat met de leliebollen erin, met aarde.
  5. Geef gelijk water aan de leliebollen. Dit zorgt ervoor dat de wortels snel gaan groeien.

212994.jpg  216595.jpg

Leuke weetjes

Plant leliebollen zo snel mogelijk nadat je ze hebt gekocht. Hoe sneller je dat doet, hoe beter ze groeien en hoe mooier ze bloeien. 

Deel deze pagina:
Terug naar Nieuws