1. Home
  2. > Voorjaarsbloeiers
  3. > Nieuws
  4. > Laatste kans! Nu bloembollen planten, straks lentegeluk

Laatste kans! Nu bloembollen planten, straks lentegeluk

De winter komt eraan... Het is de hoogste tijd om bloembollen te planten. Als je de bloembollen vóór de eerste vorst in de grond stopt, dan heb je komend voorjaar een tuin vol bloemen. Puur lentegeluk!

Vrieskou

Voorjaarsbloeiende bloembollen plant je in de herfst. Op een zonnige najaarsdag is het heerlijk om buiten in de tuin bezig te zijn – een beetje opruimen, bloembollen planten en nog even met een kop koffie genieten van de zon. Komt de winterse vrieskou er onherroepelijk aan, dan wordt het tijd voor snelle actie. Naar buiten, bloembollen planten en snel weer naar binnen!

213308-aangepast.jpg

Lentegeluk

De beloning voor je (snelle) actie volgt in het voorjaar. Zodra de eerste groene puntjes boven de grond verschijnen, begint de energie te stromen. Lentekriebels! Het duurt dan niet lang meer of de eerste knoppen gaan bloeien. Heb je in het najaar flink uitgepakt, dan wordt het echt genieten. Al die kleuren en geuren zijn een feest voor de zintuigen.

221771-aangepast.jpg  220401-aangepast.jpg

223481-aangepast.jpg  212152-aangepast.jpg

Samen naar buiten

Bloembollen planten is een leuke tuinklus om samen met de (klein)kinderen te doen. Je bent lekker buiten en spelenderwijs leren kinderen van alles over de natuur. De verwondering – hoe kan er uit zo'n klein bruin bolletje zo'n mooie grote bloem groeien – is tijdloos.

217070-aangepast.jpg  217140-aangepast.jpg

216744-aangepast.jpg  211123-aangepast.jpg

Vooruitzien

Nu is het nog herfst. De natuur is druk bezig met een grand finale, om vervolgens in winterrust te gaan. Kun je je al voorstellen welke kleuren je na de winter wilt zien?

  1. Begin je de lente graag rustig? Kies dan voor witbloeiende bolbloemen. Denk aan tulp (Tulipa), hyacint (Hyacinthus) en Ipheion (oude Wijfjes), maar bijvoorbeeld ook aan kievitsbloem (Fritillaria meleagris), witte druifjes (Muscari) en bosanemoon (Anemone nemorosa).
  2. Ook een combinatie van blauwtinten oogt rustig en is tegelijkertijd heel fris, bijvoorbeeld sneeuwroem (Chionodoxa), anemoon (Anemone), buishyacint (Puschkinia) en sterhyacint (Scilla).
  3. Kan je na de winter wel een vrolijke noot gebruiken? Ga dan voor sprankelend geel: narcis (Narcissus), tulp (Tulipa), keizerskroon (Fritillaria imperialis) en de vroegbloeiende winterakoniet (Eranthis). 
  4. Heb je nog geen idee? Ga dan voor een vrolijke mix – ook een aanrader als je van een natuurlijke tuin houdt. Mix & match!

Tips

  • Plant bloembollen met verschillende bloeitijden. Dan geniet je maandenlang van bloeiende voorjaarsbollen in je tuin.
  • Vul ook wat potten en bakken met bloembollen. Deze kun je dan in het vroege voorjaar op een plek neerzetten die je vanuit huis goed kunt zien.
  • Plant bloembollen in een leuke vorm, bijvoorbeeld een hartje of smiley. Kies laagblijvende soorten voor strakke lijnen, zoals krokus (Crocus). Een cijfer, letter of complete naam planten kan natuurlijk ook.

221780-aangepast.jpg  221769-aangepast.jpg

221767-aangepast.jpg  210779-aangepast.jpg

Deel deze pagina:
Terug naar Nieuws