1. Home
  2. > Zomerbloeiers
  3. > Nieuws
  4. > Tuintrends met zomerbollen

Tuintrends met zomerbollen

De winter is voorbij en de lentekriebels gieren door onze lijven. Het is overduidelijk tijd om te fantaseren over de plek waar we in het voorjaar en de zomer uren vertoeven; buiten. Of het nu de tuin is, of het balkon of terras, het is dé plek om op te laden en te genieten. Laat je inspireren door de laatste tuintrends om dit optimaal te kunnen doen. In 2017 zijn drie trends hipper dan hip: de harmonieuze tuin, de actieve tuin en de unisex tuin. In welke zou jij je willen onderdompelen?

De harmonieuze tuin

In plaats van de natuur voor lief te nemen, zetten we haar steeds vaker op een voetstuk. Dat komt omdat we de magische krachten van al het groen om ons heen erkennen en omarmen. Niet voor niets willen we ons omringen met bloemen en planten, om ons bijvoorbeeld aan op te laden. De harmonieuze tuin is een tuin om jezelf in terug te trekken en helemaal zen in te worden. Dit kan in fijne zithoekjes, rustgevende hangmatten en op perfecte yogaplekjes. Al het groen geeft een compleet en veilig gevoel. Zomerbloeiende bolgewassen als Afrikaanse lelie (Agapanthus), lelies (Lilium), begonia's (Begonia), dahlia's (Dahlia) en gladiolen (Gladiolus) prikkelen je zintuigen met hun geuren. Daarmee versterken ze het prettige gevoel van de natuur die je omarmt. De belangrijkste kleur in de harmonieuze tuin is groen. In combinatie met fleurige accenten van roze, lila en gele bloemen voel je je één met de natuur in je eigen achtertuin.

223071.jpg  223085.jpg

223072.jpg  223072.jpg 

De actieve tuin

Wel eens van een tuin gehoord die een en al actie uitstraalt en je toch laat ontspannen? Dat is de actieve tuin. Het combineren van fris bladgroen en stevige bloemvormen maakt van de buitenruimte een ontspannen en tegelijkertijd energieke plek. Harde kleuren zoals rood en geel in combinatie met zwart en wit geven een energiek gevoel. Repeterende en geometrische dessins zijn staan centraal in de actieve tuin. Felgekleurde zomerbollen als dahlia´s (Dahlia), lelies (Lilium), begonia´s (Begonia) en montbretia (Crocosmia) laten de activiteit voelen. Energieke, vitale mensen voelen zich dan ook op en top in de actieve tuin.

223250.jpg  223243.jpg

223255.jpg  223257.jpg

Unisex tuin

Verschil tussen binnen en buiten bestaat niet in de unisex tuin, de binnen- en buitenruimte lopen vloeiend in elkaar over. Alles wat in en om het huis staat, groeit of bloeit is even belangrijk. In de unisex tuin voelen mannen en vrouwen zich allebei op hun plek. Dit komt omdat zachte vrouwelijk kleuren in stoere materialen gegoten zijn, en mannelijke materialen een elegante oppervlakte structuur hebben. Alles wat in de unisex tuin staat is onderdeel van een harmonieus geheel. Zomerbollen in hardere pasteltinten roze en paars, maken het geheel compleet. Helemaal als ze geïntegreerd worden in het ontwerp. Perfecte soorten zomerbollen voor deze tuin zijn gladiolen (Gladiolus), lampenpoetsers (Liatris), dahlia´s (Dahlia), lelies (Lilium) en Curcuma's.

223138.jpg  223131.jpg

223130.jpg  223139.jpg

Deel deze pagina:
Terug naar Nieuws