Cactus Dahlia

Dahlia’s zijn de favoriet van vele tuiniers en het is gemakkelijk te zien waarom. Deze spannende bloemen zijn verkrijgbaar in een reeks uiteenlopende felle kleuren. Hun brede scala aan maten en kleuren kan door geen enkele andere tuinbloem geëvenaard worden! Ook de bloeitijd van de Dahlia draagt bij aan de grote populariteit; vanaf eind juli tot aan de eerste vorst kleuren ze je tuin, lang na dat velen andere bloemen zijn uitgebloeid.

bulb afbeelding

Spectaculair

Binnen de Dahlia groep zijn de Cactus Dahlia’s de meest buitengewone bloemen. Ze hebben mooie grote ‘stekelige’ bladeren die voor meer dan 2/3 opgerold zijn. Soms staan ze recht, maar ze kunnen ook naar binnen of naar buiten buigen. De bladeren zijn vaak smal en puntig en bij een aantal zijn de toppen diep ingesneden. Deze worden ook wel ‘Spinnenkop Dahlia’s’ genoemd. Echte blikvangers!

Omdat er niet veel water in de bladeren van de bloem blijft zitten, worden ze niet topzwaar en blijven de Dahlia’s ook bij regen overeind staan.

bulb afbeelding

Tips

Dahlia’s zijn verkrijgbaar in een ruim aanbod van verschillende hoogtes en kleuren en kunnen voor diverse toepassingen gebruikt worden. Ze houden van de zon en zijn super gemakkelijk te planten. Dahlia’s groeien bijna overal… tussen je vaste planten, in potten en in borders!

Voeg voor het planten wat compost aan de aarde toe om de grond te verbeteren en verwijder herhaaldelijk de dode bloemen, dan zullen er telkens weer nieuwe knoppen en bloemen verschijnen en bloeien ze optimaal.

Hoogte: 40 tot 150 cm
Bloemgrootte: 10 tot 30 cm

bulb afbeelding

 

Deel deze pagina:
Terug naar Nieuws