1. Home
  2. > Zomerbloeiers
  3. > Nieuws
  4. > Stress te lijf met tuinieren

Stress te lijf met tuinieren

Drukte en stress zijn niet meer weg te denken, en iedereen lijkt er mee te maken te hebben. De vermoeidheid steekt steeds vaker de kop op en dus is het de hoogste tijd om voor jezelf te zorgen. Niets is fijner dan tot jezelf komen in je eigen tuin. Een tuin bevordert namelijk de geestelijke gezondheid. Helemaal als je er zelf in tuiniert! Dat komt omdat de natuur een stressverlagend effect heeft. Leef je daarom lekker uit met zomerbollen. Je zult zien dat je er rustig van wordt en er nieuwe energie van krijgt. Wanneer je de zomerbollen in het voorjaar plant, stralen ze in de zomer. Dan kun je er een fijn zithoekje van maken. Voel je de stress al van je afglijden?

Tip: een grote tuin is niet nodig. Zelfs een balkon met planten werpt zijn vruchten af.

Licht en luchtig

Houd je van lekker licht? En wil je kunnen ‘ademen’? Houd het dan rustig. Kies voor bijvoorbeeld één kleur Begonia en gebruik deze in verschillende witte potten. Een andere optie is zomerbollen te kiezen die matchen met de kleuren van bijvoorbeeld de tuinkussens of het tuinmeubilair.

bulb afbeelding  bulb afbeelding

Romantisch wegmijmeren

De tuin is perfect om je romantische kant in kwijt te kunnen. Met dahlia's creëer je sfeervolle hoekjes in zoete kleuren. Gietijzeren stoeltjes en tafeltjes maken het plaatje compleet. Na het harde werken is het tijd om zittend te genieten, met je gedachten op nul.

Tip: plant zomerbollen voor het mooiste resultaat in het voorjaar, vanaf april tot en met mei, wanneer de kans op vorst geweken is. Vanaf februari zijn ze al te koop in de winkel.

bulb afbeelding  bulb afbeelding

Tuinkamer

Wil je echt het gevoel krijgen dat je tuin als kamer fungeert? Dat kan! Plant bij een boom of een muur veel van dezelfde zomerbollen zoals gladiolen en lelies. Wanneer ze in de zomer bloeien maak je dit hoekje tot een heerlijk zithoekje. Gebruik een paar oude takken of een boom om een lampenkap op te hangen en zet daaronder een lekkere luie stoel. En dan genieten maar!

bulb afbeelding  bulb afbeelding

Deel deze pagina:
Terug naar Nieuws